Предстоящи събития в страната за 16 ноември
Секция: Предстоящи събития
16 Ноември 2018 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 16 ноември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа в киносалона на Военна академия „Г.С. Раковски" президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в тържественото събрание във Военна академия „Георги Стойков Раковски" по повод празника на Сухопътни войски.

***
Смядово.
От 10.45 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети СУ „Св. св. Кирил и Методий" в град Смядово.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.30 часа до 14.30 часа в район „Студентски" в жк. Дървеница, пред читалище „Възраждане", ул. „Иван Боримечката" № 6 ще бъде разположен мобилен събирателен пункт за събиране на опасни отпадъци.

***
София.
От 09.00 часа във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще се проведе научно-приложна конференция на тема: „Данъчното законодателство в България през погледа на експертите".

***
София.
От 09.00 часа в зала „София" ще се проведе десетото издание на Международния турнир „Сабята на Етрополски", който ще се проведе от 16-ти до 18-ти ноември.

***
София.
От 09.30 в Нов български университет ще бъде открита конференцията „Локус и универсум - 20 години по-късно. Фолклористиката, етнологията и антропологията в съвременния свят".

***
София.
От 09.30 часа в зала 13 на ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе дискусия „Ролята на медиите за предотвратяване на сексуалната злоупотреба с деца".

***
София.
От 09.30 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Владимир Т., Тодор С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Пламен А. и Любка Д., на които са повдигнати обвинения за съставяне на официален документ с невярно съдържание.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на БАН (ул. „15 ноември", №1) ще се проведе Петата научна сесия на Ученическия институт на Академията, която ще бъде открита от председателя акад. Юлиан Ревалски.

***
София.
От 10.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Милко М., Росен Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа председателят на Съюза на европейските федералисти в България и член на председателството на ЕП д-р Андрей Ковачев ще изнесе лекция за общата европейска външна политика и ролята на ЕС като глобален играч в рамките на международния младежки семинар
„Насърчаване на младежкото участие в изборите за Европейски парламент", която ще се проведе в Националния студентски дом.

***
София.
От 10.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Десислава И., Биляна П. и Петко Д., на които са повдигнати обвинения за подкуп.

***
София.
От 10.30 часа „Демократична България" ще внесе в парламента предложения за изменение в законодателството, чрез които могат да се постигнат по-ниски цени на горивата и да се осигури конкуренция в сектора.

***
София.
От 10.30 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Енчо С., Георги Д. и Божидар В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.45 часа на бул. „Витоша" 99 ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проект на Столична община „Осигуряване ефективното функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на ЕСИФ в България".

***
София.
От 11.00 часа пред Народното събрание е насрочен протест с искане за стартиране на референдум за промяна на системата.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети 38 СУ „Васил Априлов" на ул. „Шипка" 40, което участва в инициативата на Столичната община за опазването чистотата на въздуха.

***
София.
От 11.00 часа на Терминал 1 в Клуб на авиацията на Летище „София" ще се проведе „Училище за авиация".

***
София.
От 11.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Андреан А., Благо А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Георги К., Илко П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Български лекари със световен успех в лечението на рака".

***
София.
От 13.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Иво М. и Веселин Д., на които са повдигнати обвинения за рекет.

***
София.
От 14.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Янчо Я. и Петър Г., на които са повдигнати обвинения за престъпления по служба.

***
София.
От 14.00 часа в Work & Share Coworking (ул. „Тинтява" 15-17) ще се проведе конференция „Равенството значи повече".

***
София.
От 18.00 часа в новата Галерия „Стил 2", част от веригата галерии „Стил" на Волен Сидеров, ще бъде открита изложба „Лято без край" на художника и живописец Валентин Ангелов.

***
София.
От 19.00 часа в хотел „Маринела" ще се проведе тържествената церемония по награждаването в конкурса „Дентален мениджър на годината - „Адмира".

***
София.
От 19.00 часа в в сграда „Джон Атанасов" на СофияТех Парк ще бъде открита за втора поредна година изложбата Symbiatric.

***
София.
От 19.00 часа в кино Люмиер Лидл с с премиерата на филма „Чувствам се добре" на режисьорите Беноа Делепин и Гюстав Керверн ще бъде открито Осмото издание на Френския филмов фестивал, който се провежда традиционно в рамките на Киномания.

***
София.
Между 20.00 часа и 21.00 часа фасадата сградата на НДК ще бъде осветена в цветовете на дъгата по повод Международния ден на толерантността.

***
Благоевград.
От 10.00 часа до 16.00 в района на бригадното командване ще се проведе Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Общинската зала „22-ри септември" ще се проведе тържествена научна сесия, на която ще бъдат представени доклади, посветени на делото и личността на митрополит Борис Неврокопски. От 17.00 часа в същата зала ще бъде открита историко-документална изложба, в която са включени снимки и документи, онагледяващи живота и дейността на Неврокопския митрополит Борис. От 18.00 часа ще бъде прожектиран филмът „Път към Голгота", чийто сценарист е Иван Николов, а режисьор - Марин Градинаров.

***
Бургас
Oт 10.30 часа пред сградата на Центъра за специализирана образователна помощ в Бургас (преди известен като Помощно училище "Отец Паисий", до БСУ) зам.-посланикът на САЩ в България Джъстин Фридман и кметът Димитър Николов ще открият ремонтирана сграда с финансовата помощ на Правителството на САЩ.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Дом на моряка ще се състои пресконференция във връзка с обществена поръчка
за „Предоставяне на разположение на специализирани плавателни средства за извършване на услуги, свързани с участие по изпълнение на неотложни аварийно-възстановителни работи за предотвратяване, ограничаване и отстраняване на опасност, възникнала при повреда, авария или друго морско произшествие (морско спасяване) с кораби и плавателни средства с бруто тонаж над 300 БТ в акваторията на пристанищен район Бургас и териториалното море". Събитието е организирано от Булсар, Моряшки професионален съюз и Българска асоциация на морските капитани.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще бъде представена автобиографичната книга на Аспарух Никодимов-Паро - „Паро Никодимов - с ЦСКА в сърцето".

***
Варна.
От 09.00 до 16.00 часа Административен съд Варна ще отвори вратите си за граждани.

***
Варна.
От 10.00 часа в Grand Mall ще се състои ХІII Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев".

***
Видин.
От 12.00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе кръгла маса под наслов „Безопасността на движението - споделена отговорност", с участието на инж. Цветан Асенов - заместник-кмет на Община Видин, Владимир Герасимов - началник сектор „Пътна полиция" към ОДМВР и кметовете на населените места в Общината.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа пред паметника на Петко Славейков деца от ОУ „Петко Славейков" ще отбележат 191 години от рождението на Петко Славейков с празнична програма.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе Международна младежка дискусия „Младите хора и езикът на омразата онлайн", по повод Международния ден на толерантността, с участието на младежи и младежки работници от България, Естония, Полша, Португалия, Италия и Испания.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в голямата зала на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" Отделението по неонаталогия на отбелязва Световният ден на недоносените деца.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще се проведе „От търновци за търновци" - концерт, организиран от „Ротари клуб" и Община Велико Търново.

***
Видин.
От 07.30 до 8.00 часа сутринта, доброволци от Общински младежки съвет за превенция на зависимости, заедно със служители на Районното управление на МВР и пътна полиция, ще раздават информационни материали във връзка с безопасността на движението на пешеходци и водачи на МПС. Те ще бъдат позиционирани на 3 възлови места в град Видин - в близост до СУ „Цар Симеон Велики", ОУ „Паисий Хилендарски" и ОУ „Иван Вазов".

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на оферти в процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Закупуване на уеб базирана платформа и инсталирането ѝ".

***
Враца.
От 11.00 часа кметът Калин Каменов ще провери наличната техника на Общинско предприятие „БКС - Враца", която се намира в База Механизация, на ул. „Илинден" № 6. Ще бъде дискутирана и подготовката на предприятието за предстоящия зимен сезон.

***
Враца.
От 17.00 часа в Голяма зала на Художествена галерия „Иван Фунев" при РИМ-Враца ще бъде открита изложба с непоказвани творби от фонда на Художествената галерия.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градската концертна зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца „Шедьоврите на операта".

***
Габрово.
От 13.00 часа в Етнографския музей на открито „Етър" ще се проведе форум „Художествено образование и култура".

***
Горна Оряховица.
От 13.30 часа в ПГЕЕ „Л. В. Ломоносов" ще се проведе втората среща от сериите във връзка с кампанията „Бъди активен, не агресивен". Гост на събитието ще бъде Красен Трифонов, капитан на футболния отбор на „Локомотив" Горна Оряховица.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се проведе концерт на ученици от СУ „П.Р.Славейков" по повод патронния празник на училището.

***
Добрич.
От 10.00 часа в конферентната зала на ТПП-Добрич председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов ще проведе среща-дискусия с местния бизнес, областните и общински власти и медии. В срещата ще участват председателят на ТПП Добрич Лъчезар Росенов, главният секретар Герман Германов, кметът на града Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, предприемачи /фирми/ от региона, медии.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия - Добрич ще се проведе работилница за въображение - работа с деца от ОУ „Христо Смирненски".

***
Добрич.
От 16.00 часа в Дискусионната зала на комплекс „Изида" ще се проведе среща-дискусия на тема „Кадри, заетост и работна ръка. Предизвикателства пред бизнеса".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе инициативата „Да общуваме реално, а не виртуално".

***
Дупница.
От 12.00 часа в Музея в Дупница ще се проведе втората работилница по проекта за възраждане на дупнишката шевица.

***
Елена.
От 10.30 часа в заседателна зала 211 на Общината Областен информационен център (ОИЦ) - Велико Търново ще проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)‘.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа Окръжен съд ще заседава по дело за конфискуване на средства и имущество на Пламен Галев, Ангел Христов, техните съпруги и дружества.

***
Кюстендил.
От 16.30 часа на Гаров площад е обявено протестно шествие срещу високите цени на горивата и социалното неравенство.

***
Ловеч.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев" ще се състои прожекция на филма „Кинчем", който се осъществява в рамките на пътуващия фестивал „Филмирай".

***
Нова Загора.
От 11.30 часа в театър „Минко Балкански" в Нова Загора ще започне концерт, посветен на Международния ден на толерантността. Ще бъдат представени словесно-музикални и танцови изпълнения на деца и ученици от детски градини и училища от Община Нова Загора. Проявата е в рамките на информационна кампания за разясняване на взаимните ползи от образователната интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

***
Пловдив.
От 09.15 часа в Заседателната зала на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще бъде открита Международна научна конференция „Право и културни ценности", организирана от Юридическия факултет на университета.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в залата на Общински съвет - Пловдив ще започне вторият ден от Международната научна конференция на тема „Религия и образование. История, традиции и съвременни тенденции", организирана от Катедра „Теология" в ПУ „Паисий Хилендарски".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Пловдив кметът Иван Тотев и заместник-кметът Стефан Стоянов ще обявят името на нова софтуерна компания, която стартира своя бизнес в Пловдив.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Археологически комплекс „Малка раннохристиянска базилика" ще се състои
празничен концерт, с който Пловдив ще отбележи 20 години сътрудничество със Санкт Петербург.

***
Разград.
От 14.00 часа в Община Разград ще се проведе дискусионен форум „Семейството като ценност".

***
Раковски.
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети Раковски. От 15.00 часа Цветан Цветанов ще участва в церемонията по откриването на разширението на МБАЛ „Раковски". Час по-късно председателят на ПГ на ГЕРБ ще се срещне с католическите свещеници от общината в читалище „Св.Св. Кирил и Методий" в кв. „Генерал Николаево" в Раковски. От 16.30 Цветан Цветанов ще се срещне с представители на птицевъдите в община Раковски, като мястото на срещата отново ще бъде читалище „Св. Св. Кирил и Методий". От 17.00 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще разговаря с членове и симпатизанти на ГЕРБ-Раковски. Срещата ще бъде в читалище „Св. Св. Кирил и Методий".

***
Сливен.
От 09.30 до 13.00 часа Центърът за подготовка на специалисти - Сливен обявява „Ден на отворени врати" по случай празника на Сухопътни войски - 19 ноември.

***
Сливен.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни" - Сливен ще бъде представена книгата на Мирела Иванова „Седем. Стихотворения с Биографии".

***
Смолян.
От 10.00 часа представители на ВМРО - Българско национално движение ще се съберат пред съда в град Смолян в знак на съпричастност към съдебния състав, който ще гледа дело за насаждане на етническа омраза и радикален ислям.

***
Стара Загора.
От от 11.30 часа площада пред Стадион „Берое" ще се съберат желаещи да се включат в акцията на Областен информационен център - Стара Загора и Държавно горско стопанство Стара Загора по залесяване в града като част от Европейската седмица на гората.

***
Хасково.
От 12.00 часа във фоайето на Областната администрация ще бъдат представени 60 фотографии на Краси Грозева и десетки фотоси на членовете на Клуб по фотография с ръководител Славян Костов.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 309 на Корпус 1 на Университета със среща-дискусия с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев ще започне Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

***
Ямбол.
От 18.00 часа в Музея на бойната слава ще се проведе лекция, посветена на 1300 години от победата на Тервел над арабите.