Дора Янкова към управляващите: Не правете политика на инат
Секция: Коментари
16 Ноември 2018 09:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дора Янкова към управляващите: Не правете политика на инат

/КРОСС/ "Министерският съвет  сбърка с внасянето на измения в Закона за местните данъци, в частта за старите автомобили. Това е огромна несправедливост".

Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Дора Янкова пред Нова тв. Тя коментира, че депутатите от управляващата коалиция са могли да поправят кабинета. "Ние в зала бяхме много аргументирано против и виждаме, че обществото е против", каза Янкова. Тя обясни, че автопаркът е проекция на социалното разслоение на обществото. Народният представител коментира, че има около 4 130 000 автомобили, регистрирани в КАТ, като 150 000 са нови.

"Мислите ли, че ако българинът има в портфейла си средства, няма да си купи нова кола", попита Янкова. Тя поясни, че това е несправедливо предизвикателство към социалната справедливост, социалната чувствителност на българските граждани. Дора Янкова обясни, че в комплекса от политики за чистия въздух начинът е друг.  "Избърза се с този законопроект.

Предизвика се обществото и то реагира справедливо, защото чл. 60 от Кунституцията казва, че данъците са според имуществото и според доходите и трябва да има социална справедливост и баланс", коментира Янкова. Тя каза, че е грубо и арогантно да се сравнява данъкът с кутия цигари.

"Обиждате българският народ. Той не може да си позволи това". Янкова призова управляващите да се вслушат в народа, да поправят  тази грешка и да подкрепят ветото на президента. "Не правете политика на инат", заключи тя.