Пак скандал с НФСБ и изказване на депутат за децата с увреждания
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Ноември 2018 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пак скандал с НФСБ и изказване на депутат за децата с увреждания

/КРОСС/ Пореден скандал в парламента – депутат от Националния фронт за спасение на България отново с обида към протестиращите майки.

Петър Петров заяви вчера, че децата с увреждания трябва да бъдат настанявани в домове, за да могат родителите им да работят, а за тях да се полагат специализирани грижи. Той нарече тези деца „ненормални във всяко едно отношение”. Днес Петров трябваше да обясни думите си, но така и не го направи. Реагираха обаче всички останали.

ВМРО се разграничиха, БСП осъдиха тези думи с декларация от парламентарната трибуна, остри реакции имаше и от ГЕРБ и ДПС.

„Не съм чул това интервю и не съм чул тези коментари, които е направил колегата народен представител. Мога да кажа, че подобни изказвания не бих направил, нито пък колега от нашата парламентарна група. В тази посока мога само да се извиня”, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Това е в политиката, някой път трябва да се извиняваш и за други грешки, но няма как”, допълни той.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ обаче никакви извинения вече не вършат работа.

„Нещо повече – ние определихме ситуацията и с цялостното им поведение като воденичен камък не само на шията на ГЕРБ, а на цялата страна. Или отстраняване на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за цялото общество”, обобщи Карадайъ.