Фандъкова пътува с тролей, зове софиянци да оставят колите си днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Ноември 2018 14:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова пътува с тролей, зове софиянци да оставят колите си днес

/КРОСС/ Столичният кмет Йорданка Фандъкова е отишла на работа тази сутрин с тролей. Тя е пътувала по линия 9. Причината кметът да ползва градски транспорт е инициативата на Столичната община за по-чист въздух, съобщава 24 часа.

Всички общински служители днес няма да ползват личните и служебните си автомобили, за да дадат пример. Пред сградата на общината на ул. "Московска" 33 пък паркоместата са преградени с кашпи с цветя, за да не могат да се използват.

В инициативата за по-чист въздух, която се организира съвместно с посолството на Великобритания у нас, се включиха хиляди служители от частния сектор, банки, министерства, институции, районни администрации, над 100 училища и детски градини. Целта е да се насочи внимание към личния принос на всеки за подобряване качеството на въздуха.

"Нито една институция не може да се справи сама с този проблем. Без личното участие на всеки, няма да успеем. Моят призив към всеки, който иска да се включи, е да избере своят начин как да го направи: да остави личния си автомобил за ден, да избере да се придвижва с градския транспорт, пеша, или с екологична алтернатива като електромобил под наем", призова Фандъкова.