Тереза Мей защити споразумението за Брекзита в пряка връзка с радиослушатели
Секция: СВЯТ
16 Ноември 2018 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тереза Мей защити споразумението за Брекзита в пряка връзка с радиослушатели

/КРОСС/ Британският премиер Тереза Мей директно призова гласоподавателите да подкрепят плана й за Брекзит. Това стана в момент, когато се очаква да се разбере дали съперниците й в Консервативната партия са събрали достатъчно подкрепа, за да оспорят лидерския й пост, предаде BBC.

Мей отговаря днес на телефонни въпроси на радиослушатели.

Един слушател заяви, че Мей трябва да подаде оставка и да отстъпи премиерския пост на някой по-привързан към Брекзита политик, а друг я сравни с Невил Чембърлейн - британския премиер от 30-те години на 20-и век, който напразно се опита да води политика на помирение с нацистка Германия, за да избегне война.

Мей защити плана си за Брекзит.

"Много от хората, които гласуваха за напускане (на ЕС), искаха да е сигурно, че решения по въпроси като това кой може да идва в тази страна ще се вземат от нас във Великобритания, а не в Брюксел и точно това дава споразумението, което договорих", заяви тя.

Проектоспоразумението за излизането на Великобритания от ЕС предизвика яростна съпротива от страна на евроскептичните политици в Консервативната партия. Според тях сделката, предвиждаща тесни търговски връзки между Великобритания и ЕС, ще постави Великобритания в положение на васална държава, която трябва да спазва правила на ЕС, по чието изготвяне няма думата.