Eлектроразпределение Юг с награда за модерни ГИС решения
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Ноември 2018 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Eлектроразпределение Юг с награда за модерни ГИС решения

/КРОСС/ Електроразпределение Юг (част от EVN България) беше отличено в областта на прилагането на географски информационни системи (ГИС). На официална церемония по повод 20-то издание на Световния ден на ГИС компанията получи награда за „Корпоративен подход в прилагане на най-съвременни ГИС решения в електроразпределението“.

Електроразпределение Юг беше отличено в категория „Ютилитис“, като наградата прие инж. Здравко Братоев, ръководител „Мрежов инженеринг – електричество“ и „Управление на мрежата“. Отличието беше връчено от Стамен Янев - изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

В областта на ГИС това е второ признание за EVN България – през 2014 г. компанията беше отличена за иновативни ГИС технологии в електроразпределението.

Честването на Световния ден на ГИС в страната ни се организира от ЕСРИ България, като юбилейното издание тази година се проведе на 14 ноември с рекорден брой от близо 600 участници. Сред официалните гости бяха Валентин Йовев - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и Деница Сачева – зам.-министър на образованието и науката.