Владимир Путин закъсня за среща със сингапурския премиер, домакинът я отложи
Секция: Русия
16 Ноември 2018 15:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин закъсня за среща със сингапурския премиер, домакинът я отложи

/КРОСС/ Куриозна случка вкара руския президент Владимир Путин отново в дописките. След като миналата седмица държавният глава на Русия пристигна последен на тържествената церемония в Париж по случай 100-годишнината от края на Първата световна война, тази седмица закъснението му не беше простено.

В рамките на посещението си в Сингапур за форума на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия Путин е трябвало да се срещне със сингапурския министър-председател Ли Сян Лун, но закъснял с цял час.

Премиерът на Сингапур решил да не чака повече руския държавен глава и преместил срещата за следващия ден, съобщи „Дойче веле”.

С това обаче неприятната ситуация за Владимир Путин не свършила. В сряда, когато повторно била назначена срещата между двамата лидери, охраната в търговско-изложбения център „Сънтек” помолила руския президент да мине през металдетектора.

Интересен детайл е, че обичайно посетителите от високо ниво преминават покрай рамката на металотърсача, но в този случай се оказало тъкмо обратното. А освен това, преминавайки през нея, металотърсачът се задействал и започнал да звъни.

В крайна сметка срещата между Владимир Путин и Ли Сян Лун все пак се състоя.