Sharp представи нетипичен смартфон
Секция: Технологии
16 Ноември 2018 20:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sharp представи нетипичен смартфон

/КРОСС/ Беше въпрос на време да видим смартфон с двойно изрязан дисплей и японската компания Sharp е готова да представи първото такова устройство. То се казва Aquos R2 Compact и на практика е наследник на миналогодишния Aquos R Compact, който предложи малко изрязване за селфи камерата и солидна по размер рамка под екрана, в която беше поставен сензор за отпечатъци, предава Mobile Bulgaria.

Тази година Sharp реши да увеличи размера на дисплея, като запази поставения под него сензор, и направи това с добавянето на второ изрязване в долната част на изработения по технологията IGZO LCD панел. Така дисплеят с диагонал 5.2-инча и резолюция 2280 x 1080 пиксела успява да обгърне камерата и сензора за отпечатъци и да заеме по-голяма част от предния панел.

Aquos R2 Compact предлага и интересен хардуер, който включва чипсет Snapdragon 845, 4GB RAM, 22.6МР камера и батерия с капацитет 2500 mAh. Операционната система е Android 9 Pie, а устройството ще се предлага в Япония от следващата година от оператора SoftBank.