Юрий Асланов: Сигурен съм, че оставката на Валери Симеонов е поискана
Секция: ПОЛИТИКА
16 Ноември 2018 22:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Юрий Асланов: Сигурен съм, че оставката на Валери Симеонов е поискана

/КРОСС/ Аз съм сигурен, че оставката на Валери Симеонов му е поискана, наложена, не е по негово усмотрение, както той обяви. Това каза за Агенция „Фокус" социологът Юрий Асланов във връзка с оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Оставката хвърли някакъв спасителен пояс на правителството, но аз лично не вярвам, че това по някакъв начин ще успокои страстите и ще доведе до намаляване на напрежението или до задържането на спада на доверието към този кабинет", обясни той.

Според него е ясно, че доверието към управлението в страната ще продължи да спада. „Още когато беше събитието с въпросното злощастно изявление, аз бях убеден, че ще се стигне до оставка. След това обаче, започнах да губя тази увереност, заради твърдата позиция на г-н Симеонов, правителството и на премиера.

Последните дни протестите ескалираха и придобиха съвсем различно съдържание и мащаб от „Лозунгът "Оставка на Симеонов", еволюира на „Оставка на правителството". Нещо, което няма как да не притесни премиера и управляващата партия. Те вероятно са направили анализ и са решили, че на толкова фронтове не могат да воюват, а и г-н Симеонов непрекъснато предизвикваше протестиращите, както и хората от неговото обкръжение - неговата партия.