Предстоящи събития в страната за 17 ноември
Секция: Предстоящи събития
17 Ноември 2018 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 17 ноември

/КРОСС/

София.
От 11.00 часа пред Народното събрание е насрочен протест с искане за стартиране на референдум за промяна на системата. От 13.00 часа ще тръгне шествие по маршрут: пл. „Народно събрание" № 2 - бул. „Цар Освободител" - пл. „Независимост" - бул. „Княз Александър Дондуков" - бул. „Васил Левски" - бул. „Цар Освободител" - пл. „Орлов мост".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ), на която ще бъдат представени победителите в деветото издание на конкурса „Дентален мениджър на годината - „Адмира".

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала „Младост" ще се проведе кулинарното шоу „Вкусна есен" за деца и родители с участието на мастър шеф Севда Димитрова.

***
Варна.
От 10.00 часа в хотел „Rosslyn Dimyat" Жени ГЕРБ организират регионална конференция „Майчинство и кариера". Форумът ще бъде открит от председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, а в обсъждането на законодателните инициативи в подкрепа на работещите майки ще се включат заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и заместник-председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в 44-то НС Светлана Ангелова.

***
Велико Търново.
От 11.00 до 18.00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски" ще се проведе първото по рода си търговско изложение за родители, деца и семейства - Family Days Expo.
***
Велико Търново.
От 20.00 часа крепостта „Царевец" ще бъде обагрена в лилав цвят в продължение на 30 минути. По този начин Общината и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов" за поредна година ще се включат в глобалната кампания по случай отбелязването на Световния ден на недоносените деца.

***
Панагюрище.
В 10.00 часа в Панагюрище ще започне протест срещу високите цени на горивата. Шествието ще тръгне от площада пред Общината до паметника на Райна Княгиня.

***
Пещера.
В 10.00 часа в катедралния храм „Св. Димитър" в Пещера ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите при пътни инциденти.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Общинския съвет ще започне третият ден от Международната научна конференция на тема „Религия и образование. История, традиции и съвременни тенденции", организирана от Катедра „Теология" в ПУ „Паисий Хилендарски".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в храм „Св. Петка" ще бъдат наградени отличените участници в Петия национален конкурс на Пловдивската митрополия за стихотворение, есе и рисунка, посветени на християнския празник Въведение Богородично - Ден на християнското семейство и православната християнска младеж.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в парк-хотел "Санкт Петербург" ще се проведе Общо събрание на Съюза на международните превозвачи (СМП), на което ще бъдат обсъдени проблемите с Мобилен пакет I, недостигът на шофьори и новите продуктови такси. Транспортният министър Росен Желязков ще отправи обръщение към сектора, а зам.-министърът на транспорта Ангел Попов и евродепутатът Ангел Джамбазки ще бъдат гости на събитието.

***
Симитли.
От 10.00 часа в читалище „Св. Климент Охридски" - Симитли ще бъде дадено началото на инициативата „Нощ на театрите".

***
Стара Загора./с. Оряховица.
От 10.30 часа в село Оряховица ще се проведе Празник на ореха.

***
Шумен.
От 11.00 часа ще започне програмата на ДКТ „Васил Друмев", с която театърът ще се включи за четвърта година в Нощ на театрите.

***
Шумен.
От 11.00 часа пред Арена Шумен ще се състои протест срещу високите цени на горивата и ниските заплати.