Бургаски хакер източи картите на военен от Пловдивско
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2018 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бургаски хакер източи картите на военен от Пловдивско

/КРОСС/ Полицаи от Бургас установиха извършителя на неправомерни транзакции в размер на 900 лв. и опити за подобни транзакции, осъществени чрез използването на данни от банкови карти, собственост на военнослужещ от Карлово. Това е 22-годишен бургазлия, който създал фишинг сайт, чрез който придобил информация за банковите карти на мъжа от Карлово.

Използвал чуждите карти за зареждане на кредити в интернет за онлайн игри и закупуване на стоки от интернет магазини.

След извършено претърсване, разрешено от Окръжен съд - Бургас, в дома на младежа са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, предаде e-burgas.com.

От МВР припомнят, че това е поредният случай, при който служители от сектор „Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти. Подобни случаи бяха регистрирани многократно от началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия, извършвани от спец-служителите на сектор „Икономическа полиция".