Удължава се срокът, в който АГКК трябва да надгради информационната си система
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2018 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Удължава се срокът, в който АГКК трябва да надгради информационната си система

/КРОСС/ С две години се удължава срокът, през който Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще може да усъвършенства предоставяните електронни административни услуги.

Това предвижда проект на постановление, с което срокове, посочени в преходните и заключителните разпоредби на постановлението за изменение и допълнение на Тарифа № 14 за таксите, които се събират в системата на Министерството на регионалното развитите и благоустройството и от областните управители, се удължават.

Проектът е публикуван за обществено обсъждане на интернет страниците на МРРБ и на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, както и в Портала за обществени консултации. Коментари и становища по него могат да бъдат правени в 14-дневен срок.

До края на 2020 г. Агенцията по геодезия, картография ще трябва да направи анализ на нормативната уредба и описание на работите и бизнес-процесите, да надгради и оптимизира кадастрално-административната информационна система и интегрираната информационна система на кадастъра и имотния регистър. Освен това хартиените документи, съдържащи се в досиетата на недвижимите имоти, и хартиените документи в деловодния архив на службите по геодезия, картография и кадастър ще бъдат дигитализирани.

Изпълнението на тези дейности ще позволи на Агенцията по геодезия, картография и кадастър да надгради информационната система и така да подобри качеството на предоставяните на потребителите услуги. Те не са реализирани досега поради обжалвания на обществената поръчка за избор на изпълнител.