Българско мобилно приложение помага за проследяване на бременността
Секция: Технологии
17 Ноември 2018 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българско мобилно приложение помага за проследяване на бременността

/КРОСС/ Млада родилка реши да помогне на всички бъдещи майки и заедно със своя лекар създаде безплатно мобилно приложение за проследяване на бременността.

Габриела е програмист и щастлива майка на петмесечна дъщеря. При преглед при гинеколога се ражда идеята да направят приложение за виртуална женска консултация:

„По-различно е с това, че е съгласувано с българската система за следене на бременност и реално всички изследвания и измервания, които са включени в него са по-българския стандарт".

Д-р Александър Кобаков допълва, че целта е жените да имат по-добър план за протичането на цялата бременност. С един клик бременната жена може да проследи как трябва да нараства теглото, какви изследвания да направи, колко често трябва да рита бебето и как да се храни здравословно. Програмата работи и на английски език на всеки умен телефон.

***Разработено с идеята да направи живота на жените през този, така или иначе стресиращ и непривичен период, а именно бременността, това приложение ще Ви даде нужната информация, за да останете спокойни и да се радвате на растящото във Вас мъниче. Благодарение на Calm Mom ще бъдете винаги в крак с нещата, които е необходимо да направите и прегледите, които е необходимо да посетите, за да продължавате да се чувствате добре и да сте сигурна, че всичко е наред. Като допълнение ще разполагате с всичките си данни в едно единствено приложение, като бихте могли да го използвате за множество бременности и да сравнявате постигнатите резултати като резултати от изследвания и измервания, тегло, брой и честота на ританията на детето, активности и прием на храни и напитки.