Първия женски хотел отваря врати следващата пролет
Секция: Туризъм
17 Ноември 2018 18:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първия женски хотел отваря врати следващата пролет

КРОСС/ Som Hotels е испанска хотелска верига, която ще отвори първия си женски хотел в Майорка, Испания, следващата пролет.

Хотелът Som Dona Women Only ще се намира в Порто Кристо и ще е разположен на западното крайбрежие на остров Майорка. Той ще приема само жени над 18 години.

Собственикът на веригата Джоан Енрик Капела разказва пред "Интернешънъл Нюз" за начинанието си: "Не става въпрос за каквито и да било намеци, свързани с правата на жените или феминизма, а единствено и само за задоволяване на нарастващото търсене.

Идеята за хотел, предназначен само за жени, се ражда, след като хотелската верига провежда проучване, в което жените проявили изумителен интерес към създаването на хотел изцяло за жени. Идеята е съчетана с "нарастващата бизнес тенденция, фокусирана върху женската аудитория." Хотел Som Dona ще разполага с 39 елегантни стаи в розов и бял интериор. Той ще предлага и басейн, безплатен Wi-Fi интернет, здравословна кухня, спа център, музика на живо и бар на покрива. За гостенките ще се грижи предимно женски персонал.


"Стремежът ни е повечето от служителите ни да бъдат жени. Една от нашите цели е също така да дадем възможност на дамите да се реализират в професии, традиционни и типични в повечето случаи за мъже", пояснява Йоан Енрик Капела. Той уточнява още, че освен комфорта, една от най-важните грижи на хотела ще бъде да осигурява чувство на безопасност и независимост за всяка една от клиентките си.

Веригата Som Hotels обявява, че за нея са важни прозрачността, честността, равенството и културният обмен. Тя управлява други пет хотела в Майорка. Неотдавна пък друга бизнес дама, от Финландия, откри островен курорт само за жени със същата идея - да предостави на представителките на нежния пол условия да прекарат свободното си време на спокойствие и по женски.

 

 

Източник: woman.bg