Калоян Паргов: Обединени патриоти ще ги сподели същата съдба като на Реформаторите
Секция: Коментари
17 Ноември 2018 18:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Обединени патриоти ще ги сподели същата съдба като на Реформаторите

/КРОСС/ „Акцентът е в следното нещо, дали ГЕРБ ще подаде оставка, или БСП ще свали ГЕРБ?". Това каза в интервю за предаването „Офанзива" по Канал 3 председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

„И тук, следващият въпрос е, дали Борисов, използвайки целия си авторите и влияние ще задържи тази оставка и ще може да изкара целия си мандат, или няма. А по отношение на протестите, няма сила, включително и БСП, която да изкара насила хората на улицата, ако властта не ги е предизвикала със своите действия и бездействия", допълни той.

По отношение на оставката на вицепремиера Валери Симеонов, Паргов коментира:

„Да, наистина тя е закъсняла, да, наистина тя няма да реши нето един проблем на управлението в момента. Още повече, че ГЕРБ са заложници на Обединени патриоти, а Обединени патриоти са заложници на властта". Той припомни, че преди 2 години е прогнозирал, че Обединени патриоти ще ги сподели същата съдба като на Реформаторите. „И ето, че излязох и лош пророк", посочи Паргов.

На въпрос, дали от БСП подкрепят искането за оставка и на вицепремиера Красимир Каракачанов, Калоян Паргов отговори:

„След като, в една малка коалиция, в която са се събрали, с определена програма, която впоследствие, влизайки в управлението, започнаха да отстъпват, под напора на проблемите, тези хора нямат правото и нямат легитимността повече да управляват, след като започнаха един на друг да си искат оставките".

По думите му, страната се намира в политическа криза, която все повече се задълбочава.

„Властта е тази, която може да предизвика, с действие или бездействие, излизане на хората на улицата. Няма такава сила, колкото и мощна да се счита тя, колко и ресурсно да е обезпечена, която да изкара хората да протестират на улицата, ако няма повод за това. Казвам го съвсем категорично. Така че, причината я търсете в действието или бездействието на властта, на управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти", каза още Калоян Паргов.