Близо 1300 изчезнали и 79 загинали при пожарите в Калифорния
Секция: СВЯТ
18 Ноември 2018 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 1300 изчезнали и 79 загинали при пожарите в Калифорния

/КРОСС/ Жертвите на огромния пожар в Северна Калифорния са вече най-малко 76, като там близо 1300 души се смятат за изчезнали, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на властите. Други трима са загинали от огнената стихия в южната част на US щата.

Огнеборците в Северна Калифорния се опитват да овладеят най-смъртоносния горски пожар от столетие, но усилията им са саботирани от поривист вятър, който заплашва да унищожи постигнатото.

Шерифът на окръг Бют каза, че е установено местонахождението на няколкостотин души, но близо 1300 продължават да са в неизвестност. Той подчерта, че списъкът включва дублиращи се имена и имена на хора, които не са уведомили, че са добре.

Гигантският пожар в Северна Калифорния, наречен „Лагерен огън", изпепели близо 60 000 хектара, включително 10 000 частни домове и още 2400 други сгради.

В южната част на щата, близо до Лос Анджелис, друг пожар унищожи почти 40 000 хектара, голяма част от тях в известният курорт Малибу, където имоти имат много знаменитости. Там загиналите са най-малко трима.

Президентът Доналд Тръмп посети и двете части на Калифорния, където бушуват големи пожари, и обеща пълна подкрепа от страна на федералното правителство.
Близо 9000 пожарникари се борят с двата големи пожара, които принудиха десетки хиляди жители да се евакуират.