Банско за 6-и път ски курорт №1 на България
Секция: Туризъм
18 Ноември 2018 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банско за 6-и път ски курорт №1 на България

/КРОСС/ Банско отново се доказа като запазена марка, след като за 6-а поредна година бе обявен за курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия изобщо. Бижуто на Пирин получи еквивалентната на „Оскар" в киното статуетка от Академията на Световните ски награди по традиция на червения килим в хотел „Ароса" в Кицбюел в Австрийските Алпи, нареждайки се сред 26-те най-добри дестинации на планетата, съобщава 24 часа. В 16-седмичната онлайн надпревара, която се проведе от първия петък на юни до последния ден на астрономическото лято - 22 септември, участваха 208 топлокации от 5 континента, а в гласуването на сайта Worldskiawards.com се включиха над 2 млн. души (клиенти и професионалисти) от повече от 143 държави. Това превърна допитването със сигурност в най-голямото в бранша и едно от най-космополитните, провеждани официално изобщо. „За нас е истинска чест и гордост, че спечелихме и в годината с рекорден вот", заявиха под аплодисментите на висшата класа в гилдията първата дама на концесионера „Юлен" Мая Христоскова и маркетинг директорът Иван Обрейков, които вдигнаха отличието заедно с шефа на ски училището Георги Главчев, неговия заместник Янко Попов, отговорниците на пистите и
лифтовите съоръжения - Георги Попов-Тумбе и инж. Иван Хаджиев, и мениджъра на заведенията Иван Драгосинов. Както и миналата година, когато излязоха под прожекторите с народни носии, и сега  представителите на ски зоната под връх Тодорка бяха най-атрактивни и единствени от всички победители се появиха еднакво облечени, а за случая избраха снежнобели ризи и филцови шапки. За цвят и като всепризнат моден естет Иван Обрейков се открояваше със сиво сако и зелена папийонка.

Банско направи общо 5-ия си златен дубъл в историята на ски „Оскар"-ите, защото в категорията за най-добър хотел у нас титлата отиде в бляскавата витрина на „Кемпински Гранд Арена". В безупречен тоалет - вечерна черна рокля и светли обувки с елегантен ток, генералният мениджър на пиринския флагман на най-старата и луксозна верига в Европа - Наталия Каширская, взе статуетката и благодари и на клиентите, и на екипа си. „Кемпински" неизменно печелеше през 2013-а, 2014-а, 2015-а и 2017-а, като изненадващо не бе избран само през 2016-а. Абсолютното превъзходство на Банско се илюстрира и от факта, че курортът е сред едва 8-те места на планетата с пълен комплект от 6 приза и от 6-те издания на Световните ски награди. 10-хилядното градче е на върха  на класацията от 2013-а досега, а звездна компания му правят още домакинът Кицбюел - най-емблематичният зимен център в Австрия, разположеният най-високо в Европа френски Вал Торенс, който за 5-и път ликува и с голямата награда за №1 на планетата, германският символ на Световната купа Гармиш-Партенкирхен, перлата в руската корона Роза Хутор, на чиито писти се проведе олимпиадата в Сочи през 2012 г., шведският Оре - домакин на предстоящото световно първенство по ски, норвежкият Трисил, чийто герб се състои от 2 щеки, както и фамозният американски Диър Вали.

СНИМКИ: БФСки