Пожар затвори цех на петролна рафинерия в Москва
Секция: Русия
18 Ноември 2018 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пожар затвори цех на петролна рафинерия в Москва

/КРОСС/ Пожар избухна вчера сутринта в петролна рафинерия в Москва и това доведе до затварянето на цех, който по данни на Ройтерс, произвежда половината от бензина в завода.
Пожарникарите се бориха с огнената стихия над три часа преди да потушат огъня в нефтопреработвателния завод в московския район Капотня, съобщи министерството на извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс.Собственикът на завода "Газпром-нефт" - петролното подразделение на Газпром - уточни, че рафинерията отново работи както обикновено, освен цеха за каталитичен крекинг. Този цех на завода произвежда дневно 6900 тона бензин, което е над половината от бензина, произвеждан от завода, по данни на Томсън Ройтерс.
Московския кмет Сергей Собянин написа в Туитър, че пожарът няма да доведе до недостиг на гориво в града. Пожарът е избухнал в 11 часа сутринта местно време (8 ч. по Гринуич), няма жертви и ранени, уточни министерството. Руското правителство и петролните компании се споразумяха за намаляване на местните цени на горивата на едро през октомври като временна мярка с цел да се ограничи растежът на цените на бензина и дизела.