32 години по-късно, България се завърна в световния ски елит
Секция: СПОРТ
18 Ноември 2018 18:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
32 години по-късно, България се завърна в световния ски елит

/КРОСС/ България се завърна на световната ски сцена след страхотното представяне на Алберт Попов в първото състезание за сезона. Той завърши на 20-то място в слалома в Леви (Финландия), като по този начин спечели първи точки за Световната купа в кариерата си.

Точките са първи за България от 32 години насам, когато (през декември 1986 година - бел.ред) това стори легендата Петър Попангелов. Младият Попов стартира със 75-и номер, но въпреки това изненада всички и завърши 22-и в първия манш. Той направи ново силно спускане във втория манш, където завърши с 15-о време, отредило му 20-о място в крайното класиране.

Страхотният успех на Попов идва точно 3 години и един ден след тежката катастрофа, която претърпя. Тогава автомобилът, в който бяха Попов и двамата му треньори падна в пропаст в Австрия. След катастрофата Попов претърпя операция на глезена, като цялата му кариера бе под въпрос в онзи момент. Победител в днешния старт стана австриецът Марсел Хиршер. Топ 3 допълниха Хенрик Кристофърсен от Норвегия и Андре Мирер от Швеция.

Снимка: Facebook