Предстоящи събития в страната за 19 ноември
Секция: Предстоящи събития
19 Ноември 2018 07:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 19 ноември

/КРОСС/ София. 

От 9.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата ще се проведе среща на омбудсманите от балканските страни, организирана от Мая Манолова. 

***
София. 
В 10.00 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването (ет. 4) министър Кирил Ананиев и изпълнителният директор на „СОФИЯ ФРАНС АУТО“ АД Стоян Желев ще подпишат два договора за доставка на медицински превозни средства (линейки) с необходимото оборудване, във връзка с реализацията на голям инвестиционен проект за модернизация на спешната медицинска помощ. 

***
София. 
От 10.00 часа в Централен военен клуб – София ще се проведе Конференция на тема „Ценности и образование“. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в обсъжданията заедно с представители на синдикатите, депутати, университетски преподаватели и учители. В 12.30 часа в Парк-хотел „Москва“ министърът ще участва и в работна среща с представителите на центровете за специална образователна подкрепа (ЦСОП).

***
Боровец. 
От 14.15 часа в к. к. „Боровец“, в хотел Самоков, министър Николина Ангелкова ще проведе работна среща във връзка с готовността за зимния сезон.

***
София. 
От 09.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дамян Д. и Стефан П. за организиране и ръководене на престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кирил Т., Милен В. Виктор Б. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Руси Д., Стоян Д., Красен Н. и др. образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа 17 състав на СГС ще гледа делото срещу Кръстин К. (прокурор в Районна прокуратура Казанлък по чл. 289 НК). 

***
София. 
От 10.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андрей З., Исам Н., Салем С. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 11.00 часа в сградата на Центъра за източни езици и култури на Софийския университет „Св. Климент Охридски” (бул. „Тодор Александров“ № 7 9 ) ще бъде открит новият фонетичен кабинет, дарен на специалност „Иранистика” при катедра „Класически Изток” от посолството на ИР Иран в София.

***
София. 
От 11.00 часа започва делото във ВАС по жалбата на Съюза на международните превозвачи (СМП) срещу Министерското постановление за промяна в Наредбата за продуктовите такси.

***
София. 
От 12.00 часа ще се състои церемония по откриване на спортен подлез при Министерството на младежта и спорта

***
София. 
От 12.00 часа на импровизираната сцена при изхода на подлеза към Княжеска градина ще се състои откриването на Спортния подлез.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от европейския проект „Живот за царския орел“ (Life for safe grid)“, осъществен от Електроразпределение Юг и БДЗП.

***
София. 
От 13.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир К., Славчо А. и Галина А. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 14.00 часа в „Новотел София“ ще се проведе дискусионен форум на тема „Нови тенденции в разбирането на атопичния дерматит“.

***
София. 
От 16.00 часа в „Музейко“, ул. „Проф. Боян Каменов“ 3, ГБИТК ще връчи призовете на най-добрите енергийни скаути.

***
София. 
От 14.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ради М., Павлин С. и Илияна П. за длъжностно присвояване. 

***
София. 
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата „Легенди и следи от сефарадски Букурещ“.

***
София. 
От 19.30 часа в зала 1 на НДК с концерта „Моят път – любов“ Йорданка Христова ще отбележи своите 55 години на сцената.

***
Айтос. 
От 13.00 часа в училище „Никола Вапцаров” ще се състои представянето на филма „Да помним”.

***
Асенвоград. 
От 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград ще бъде представена книгата на доц. д-р Пламен Славов „Историческа традиция и съвременни реалии на православното подвижничество и поклонничество от Русия в Света гора (XVIII-XXI в.)”.

***
Благоевград. 
От 12.30 часа в кабинет № 106 в Общината кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще даде пресконференция по актуални теми за града. 

***
Благоевград. 
От 17.00 часа в Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде представена книга, посветена на историята на село Горно Хърсово и храм „Св. Спас“.

***
Благоевград. 
От 18.30 часа пред паркинга на Лидл се организира шествие срещу високите цени на горивата и социалните несправедливости в България. 

***
Варна. 
От 09.00 до 11.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ, ул. „Г. Бенковски” №1, народният представител от Таня Петрова ще има приемен ден. 

*** 
Велико Търново. 
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Валентин Деневски на тема „Участието на Велико Търново в инициативите, свързани с „Пловдив – културна столица 2019”. 

***
Велико Търново. 
От 11.00 часа в зала „Елена“ в хотел „Меридиан Болярски“, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие информационен ден по процедура „Социално включване в общността" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". В 12.00 часа зам.-министър Зорница Русинова ще посети ЦНСТ І за младежи с увреждания.

*** 
Велико Търново. 
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Сдружение „Младежи за развитие на Лясковец”, съвместно с партньорски организации от Естония, Румъния, Полша, Португалия, Чехия, Италия и Испания, те ще представят проект за противодействие на езика на омразата. 

*** 
Велико Търново. 
От 13.30 часа в зала 500 на Областна администрация – Велико Търново ще се състои среща с Н. Пр. посланика на Република Австрия Андреа Вике по повод организираната инициатива „Денят на Австрия във Велико Търново“.

***
Добрич. 
От 19.00 часа в Младежкия център ще се играе спектакълът „Идеалните непознати“. 

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище „Братство” ще се състои концерт „С обичта на Олга Борисова“, посветен на Деня на християнското семейство.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимата В.Д. срещу постановената от Окръжен съд – Пловдив присъда от 3 години лишаване от свобода и глоба от 14 280 лева. 

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия началник на Районното полицейско управление в Асеновград Димчо Темелков. 

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван Т., обвинен в разпространение на високорискови наркотични вещества. 

***
Пловдив.
В 13.30 часа е зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Благой Н., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство. 

***
Русе.
От 16.30 часа в сградата на Военния клуб в Русе ще бъдат отличени участниците в областния ученически конкурс на тема „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”.

***
Смолян. 
От 16.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет – Смолян.

***
Стара Загора. 
От 09.30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ официално ще бъдат открити Климентови дни – ще се състои ритуално запалване на огъня и издигане на флага на „Дните на възхвала на Св. Климент, архиепископ Охридски“.
От 10.00 часа ще се открие ретроизложба на възпитаници на ШИИ „Зографче“, с ръководител Пеньо Радев. Ще бъде представена изложба на книги от библиотеката „От и за Климент Охридски“

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Демократична България Стара Загора – Магдалена Овчарова (Да България), Румен Димитров (ДСБ), Искра Стайкова (Да България) Димитър Чорбаджиев (ДСБ). Те ще коментират темите за цените на горивата, данъка МПС и ремонтите.

***
Стара Загора. 
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се играе постановката „За сушата и сватбите“ по Елин Пелин. 

***
Стражица. 
От 10.30 часа в заседателна зала 311 на Община Стражица ще се проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)“.

***
Шумен. 
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет. 

***
Ямбол. 
От 14.00 часа в Областна администрация-Ямбол ще се състои откриване на изложба с репродукции от творбата на епичния поет Лудовико Ариосто.