Цвета Караянчева ще бъде на аудиенция при японския император Акихито
Секция: ПОЛИТИКА
19 Ноември 2018 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цвета Караянчева ще бъде на аудиенция при японския император Акихито

/КРОСС/ Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Япония. Утре предстои аудиенция на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева при японския император Акихито. Делегацията ще се срещне и с премиера на Япония и депутати. Защо японци рекламират България в родината си - разказват специалните ни пратеници Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

Япония, където се срещат бъдещето и миналото. Третата най-голяма икономика в света. И страната, в която животът балансира между свръхмодерните технологии и вековните традиции. Посещението на българската делегация идва в навечерието на важни годишнини.

Догодина България и Япония отбелязват 110 години от първия официален контакт между двете страни и 80 години от началото на дипломатическите отношения. В Токио и Киото, българските депутати срещнаха японци, посветили време и усилия за успехите на страната ни, съобщава БНТ.

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: Оттук нататък можем да развиваме образование, икономика, IT технологии, знаете, че те са много напред в тази тема. Искаме да привлечем още инвеститори, за да може България и Япония да развият своето сътрудничество в още по-голям мащаб.

Юдзуру Хирано е почетен консул на страната ни в префектура Осака. Казва, че България е позната сред японците не само като страната на розите и киселото мляко.

Юдзуру Хирано - почетен консул на България в префектура Осака: България има много фенове в Япония и заради сумиста Котоошу. Той е известен, красив, излъчва положителна енергия и хората му се възхищават. Искам да се възползвам от добрия образ на България и да я рекламирам като туристическа дестинация.

Акико Игая е сред първите японски студенти в България в края на 60-те. И се връща многократно след това.

Акико Игая - Японо-българска асоциация: Не гледайте само промените, които виждате с очите си. Това е важно, обаче има неща, които не трябва да се променят. Те са вътре в сърцето. За мен няма толкова голямо значение колко нови сгради сте построили и че улиците са станали по-красиви. Най-много ценя добротата на вашия народ, която не се променя.

Искреност от Изтока, където вярват, че най-доброто лекарство за всеки е човекът със сърце. И че богатият може да си купи и най-скъпия самурайски меч, но не може да си купи сърце на самурай.