Шофьор не си смени летните гуми и отнесе няколко улични стълба
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Ноември 2018 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьор не си смени летните гуми и отнесе няколко улични стълба

/КРОСС/ Шофьор излетя  от пътя Дупница-с. Бистрица при парк “Рила” и счупи няколко метални стълба за улично осветление, съобщава struma.bg Вчера Васил Б., на 33 г., от Дупница, пътувал с лекия си автомобил от парка към града, заради дъжда и мокрия асфалт колата поднесла, той изгубил управление и излетял от пътя, като съборил няколко метални електрически стълба, минал през пешеходната алея и се забил в дървената ограда край пътеката. 

Автомобилът е смачкан сериозно, особено в предната част. За щастие шофьорът се отървал само с няколко драскотини и уплаха. Колата е бил с летни гуми, а скоростта, с която се движел, не е била съобразена с пътната обстановка, съобщиха униформени.

Свидетели на инцидента коментриха, че ударът на автомобила в стълбовете е бил жесток, завъртял се е на пътя като пумпал и добре че в този момент не е имало друга кола, която да се движи в противоположна посока.
Само преди около два месеца при аналогичен случай, младеж загина, след като се движеше с висока скорост на същото място и се блъсна в такси. В този участък на пътя Дупница-Бистрица често стават пътни инциденти, тъй като е прав и шофьорите карат с по-висока скорост от обозначената.