Huawei подари едно незабравимо преживяване на феновете си
Секция: Технологии
19 Ноември 2018 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei подари едно незабравимо преживяване на феновете си

/КРОСС/ Изложба с 30 избрани и отпечатани фотографии, направени с Huawei устройства, спечели овациите и признанието както на публиката, така и на експертите в областта на фотографията.

На стилно събитие на 13 ноември Huawei подари на феновете си едно по-различно изживяване – изложба с 30 избрани и отпечатани фотографии, направени с Huawei устройства, пресъздавайки симбиозата между първокласна мобилна фотография и вълнуващи визуални разкази. За целта компанията избра едно от най-модерните и елегантни пространства в сърцето на София - Галерия Сан Стефано.  Там всички посетители имаха възможност да се вдъхновят, както от снимката-победител в категорията Check-In на регионалния конкурс Huawei Next Image Awards, заснета с P8 lite от Емил Главанаков от Варна, така и от любими кадри на известни български фотографи като Вера Гоцева, Темелко Темелков, Дилян Марков, Васил Николов и Димитър Караниколов, стигайки до изострения поглед през обектива на водещи български журналисти. Редом с тях стояха избрани кадри, предоставени от Facebook групата Huawei Bulgaria Mobile Photography, която сама по себе си е една изложба на фотографски творби от феновете на бранда у нас.

                         

„През последните години Huawei се утвърди като топ производител на смартфони и предпочитан избор за тези, за които мобилната фотография е винаги с тях, както е и тяхното мобилно устройство. Обаче, огромната част от невероятните кадри, които всеки от нас прави, живеят само онлайн, основно в социалните мрежи. Решихме да организираме това събитие, за да съберем на едно място всички най-впечетляващи мигове, уловени с устройствата на Huawei, каза Емилия Кирилова, PR мениджър за България и Македония, Huawei Technologies Bulgaria.

Изложбата включваше още селекция от кадри, избрани сред над 6000 снимки от България, участвали в летния регионален конкурс Huawei Next Image Awards.

„За мен беше огромна чест да бъда официален посланик на конкурса „Next Image”, каза Вера Гоцева – Ломовера. Това е конкурс, който по чудесен начин показва красотата на мобилната фотография, която според мен ще заема все по-голямо място в живота ни. “

Българският победител в категорията Check-In на регионалния конкурс Huawei Next Image Awards Емил Главанаков също сподели през аудиторията своя опит от участието си: „Да спечеля награда в такъв престижен и оспорван конкурс като „Next Image” бе огромна изненада не само за мен, но и за цялото ми семейство. Много благодаря на Huawei за предоставената възможност, както и за това, че оцениха снимката ми. Изживяването беше наистина уникално“.

                           

Освен фотографски принтове, високотехнологичната изложбена зала на Галерия Сан Стефано показа и мултимедийна изложба на още над 20 кадъра, участващи в еднодневния магичен свят на мобилната фотография, реализирана с устройства на Huawei. За създаването му са използвани разнобразни модели на компанията, включително тазгодишните флагмани P20 Pro и Mate 20 Pro, всеки от които направи своеобразна революция в мобилната фотография, съответно в нощния режим и в заснените с широкоъгълен обектив кадри, и макро фотографията.

“Фотографията е изкуство, а за реализирането на всяко едно изкуство е необходимо огромно количество страст. Мобилната фотография тепърва ще набира популярност и затова не е случайно, че конкурсът „Next Image” предизвика такъв голям интерес. Уверихме се, че в България има много талантливи млади фотографи и се надявам догодина още повече хора да се включат в конкурса“, каза известният български фотограф Темелко Темелков.

Всички изложени снимки могат да се разгледат в две галерии на Facebook страницата на Huawei Mobile Bulgaria тук.