Новата биография на Людмила Живкова излиза на 5 декември
Секция: КУЛТУРА
19 Ноември 2018 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новата биография на Людмила Живкова излиза на 5 декември

/КРОСС/ ДОКУМЕНТАЛНАТА САГА: “Животът и смъртта на Людмила      Живкова. Биография  с автор Иво Милев излиза на 5 декември.

Това, което е направил Иво Милев е “едно от най-важните събития в литературата и историята ни за последните години”, казва за книгата стриктният наблюдател на книжния пазар, Светлозар Желев и това вече не е малко.

Новата биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на Людмила Живкова” /736 стр./, е резултат на многогодишен труд на автора Иво Милев. Той работи по темата Людмила Живкова от 2009 г. във връзка с развитие на проект за игрален филм на продуцентските компании СИА и Камера. След работа с над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част неизползван досега, книгата представлява ултимативния биографичен разказ за Людмила.

В центъра на този разказ е личната драма и трагедия на една жена, умряла с чувството, че е предадена, изоставена и излъгана, дори от собствения си баща, а смъртта й и до днес продължава да буди загадки.

 „Животът и смъртта на Людмила Живкова“ е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в еднаква мяра.

Иво Милев е подходил с хирургическата точност на хронист. Събрал е детайлите в едно плътно цяло. Оформил е образ, който може да се възприема с хладен разум. Документалната сага не е предназначена да защитава или отрича времето, хората, решенията им. Това е описание, страничен поглед върху всичко възможно, което ги е оформило.

Полезността на този труд е безспорна. Но по-важно е, че читателят инстинктивно изгражда доверие към неприсъстващия разказвач.”

Силвия Недкова, редактор

Иво Милев е роден през 1971 г., завършил Езикова гимназия в гр. Ловеч и право в СУ “Св. Климент Охридски”. Дългогодишен юрисконсулт на продуцентските компании СИА, Камера, Еф Хикс Камера, Чучков Брадърс и др., впоследствие - до 2010 г. - изпълнителен директор на СИА, компанията продуцент на филма “Мисия Лондон”, сериала “Стъклен дом”, “Под прикритие" и др. Сценарист и изпълнителен продуцент на “Отплата” (сериал, Нова ТВ, 2012).

Автор на документалния роман “КБ” (номинация за наградата за съвременна българска проза “Хеликон”, 2011), биографичните монографии “Николай Ников. 1924-1989. Един парижанин в София” (Национална художествена галерия, 2015) и “Тодор Цонев. Художникът в сянка” (2018) и др.

“Животът и смъртта на Людмила Живкова. Биография с автор Иво Милев излиза на 5 декември по логото на издателство СЕНС. Книгата е с обем 736 стр, луксозно издание с твърди корици.

Предварителни поръчки могат да се правят само онлайн:

https://www.ozone.bg/product/zhivotat-i-smartta-na-lyudmila-zhivkova/