Windows 10 вече ще работи по-добре на бюджетни утройства
Секция: Технологии
19 Ноември 2018 20:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Windows 10 вече ще работи по-добре на бюджетни утройства

/КРОСС/ Версията на Windows 10 за ARM процесори получи най-накрая обещаната поддръжка на ARM64 приложения. Съответният SDK вече е достъпен за разработчиците, съобщи блогът на Windows.

Операционната система Windows 10, използвана в ноутбуци на база ARM процесори, имаше редица ограничения. В частност, досега липсваше поддръжка на ARM64 приложения, т.е. на 64-битов софтуер за ARM процесори.

През април т.г. се появиха информации, че ARM64 поддръжката в Windows 10 ще стане факт след един месец, но това не се случи. Едва сега Microsoft осигури очакваната функционалност за разработчиците.

С официалното пускане на Visual Studio 15.9, разработчиците получиха SDK за създаване на ARM64 приложения, а магазинът Microsoft Store започна да приема заявки за публикуване на подобни програми.

Не се очаква обаче това да раздвижи сериозно продажбите на компютри в сегмента Windows 10/ARM, тъй като основният проблем при тях е ниската производителност. Дори процесорът Snapdragon 850 не промени особено ситуацията.