Условна присъда за пиян шофьор, убил баща на две деца на пътя
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2018 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Условна присъда за пиян шофьор, убил баща на две деца на пътя

/КРОСС/ Условна присъда за пиян шофьор, убил човек на пътя. Преди година край Шумен 18-годишно момче с близо 1,4 промила алкохол предизвика катастрофа, в която загина баща на две деца. Момчето получава 3-годишна условна присъда и загуби правото си да управлява кола за пет години.

В „Здравей, България” съпругата на загиналия Кенан Ибрям каза, че присъдата не е справедлива.

„Не може шофьор с алкохол в кръвта, който кара с превишена скорост и убива човек, да е с условна присъда. Това е несправедливо”, заяви Гюсюм Хаджъ, допълвайки, че е очаквала ефективна присъда. Според нея това е предумишлено убийство.

Присъдата не е окончателна и съпругата на Кенан ще обжалва. Адвокатът на семейството Денис Моллов заяви, че присъдата е толкова лека, защото адвокатът на обвинения се е възползвал от вратичките в закона при признаване на вината наказанието да се намали.

„Лошото в случай е, че нито прокуратурата, нито защитата искаше присъда, която да е по-скоро към средата в предвиденото в Наказателния кодекс, а именно от 3 до 15 години. Беше поискана точно 3, за да може той да се възползва от условното освобождаване”, поясни Моллов.

По думите му законите у нас се правят на парче. Показателно за това е, че Законът за движение по пътищата и правилникът за неговото прилагане е многократно редактиран. Според нещо е нужен цялостен подход за това, но липсва воля за това.

„Законодателят не трябва да оставя у шофьорите чувството за безнаказаност. В момента всички се държат така, защото са безнаказани”, допълни адвокатът.