Най-добрите хора са децата! Днес е Световният ден на детето
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2018 10:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-добрите хора са децата! Днес е Световният ден на детето

/КРОСС/ Днес отбелязваме Световния ден на детето. "Дете" означава всяко човешко същество на възраст под 18 години, освен ако съгласно закона, приложим за детето, пълнолетието настъпва по-рано. Такава е дефиницията. А иначе... е много просто: “Най-добрите хора са децата”.

Всъщност на нас какво ни остава, освен да пазим тези добри мънички хора, нашите деца, и да не ги деформираме с грубост, неодобрение и вечни претенции за още нещо.

В България статистиката по отношение на децата е стряскаща. Страната ни е на първо място по изоставени деца в Европейския съюз. Повече от 3 хиляди деца в България живеят лишени от семейна среда и родителска грижа. А иначе... „Държавите - страни по Конвенцията, признават правото на всяко дете на жизнен стандарт, съответствуващ на нуждите на неговото физическо, умствено, духовно, морално и социално развитие.“

Време е властимащите у нас да се замислят как да опазят детския смях. За родителите е ясно - единственото чувство, с което трябва да се отнасят към децата, е любов. Нека децата знаят, че са обичани безусловно. Това трябва да важи и за тези, които мъдрят законите и които следят за тяхното спазване. Няма как да искаш да притискаш майките - и на увредени, и на неувредени деца, и да очакваш, че от тях ще струи любов, обърната към потомците им. 

Ако убиваш майките, убиваш и децата им...

Честит празник, български деца!