Масово отравяне: Намериха мъртви кучета в центъра на Пазарджик
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2018 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Масово отравяне: Намериха мъртви кучета в центъра на Пазарджик

/КРОСС/ Природозащитници в Пазарджик алармират за масово отравяне на кучета в центъра на града. Сигналите за умъртвените животни заляха социалните мрежи. Местната полиция започна разследване. Майките в града се предупреждават да пазят децата си, тъй като част от отровата била посипана и по парковете, където играят децата.

"Не можем да кажем с точност колко са отровените кучета. Ние сме информирани за 15, като успяхме да спасим 4 от тях. Имаме сигнали за 4-5 домашни кучета, които са починали", каза Галина Медарова.

Природозащитниците заявиха, че отровата е разпръсната в най-централните части на Пазарджик. Включително в близост до паркове, училища, детски градини и площадки. Група деца сами са опитали да спасят отровено куче като са му дали активен въглен. Защитниците смятат, че това е умишлен акт, който продължава вече седмица. По техните думи подобни случаи има 2 пъти в годината - всяка пролет и всяка есен. Те са сигнализирали общината и полицията. Според тях отровата е предназначена за бездомните кучета. В града няма орган, който да отговаря за тези животни.

От общината заявиха, че те не са органа, който да следи кой трови бездомните животни и насочиха към зоополицията, която е към ОДМВР - Пазарджик. От там информираха, че вече има образувани 2 досъдебни производства за 2 отровени кучета. Към момента извършителят не е разкрит.