Обрат: Заплашваният с палка ученик в село Комарево бил провокатор
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2018 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обрат: Заплашваният с палка ученик в село Комарево бил провокатор

/КРОСС/ Директори, учители и родители се обявиха в подкрепа на охранителя Иван Радославов, който беше обвинен от 16-годишен ученик от село Комарево, че е размахал палка пред лицето му.

Действията на охранителя бяха определени като проява на системна агресия, а в подкрепа на това твърдение се изказаха родители на други ученици от същото училище.

Дни, след като се разгласи случая, Радославов беше отстранен от длъжност, но в негова защита излязоха хора, които разказаха в ефира на „Тази сутрин”, че ученикът, отправил обвиненията, е проблемен и многократно влизал в конфликт с околните.

А кулминацията била достигната в училищния автобус: „Момчето се качи в автобуса, започна да чопли семки, започна да се разхожда по автобуса – от седалка на седалка, и аз го предупреждавах над 5-6 пъти. И накрая той каза: „Ще взема и ще ви сваля вас двамата с шофьора и ще карам автобуса”. И тогава аз размахах палката за респект, защото това негово поведение вече ми е дошло до тука”, оплака се охранителят.

Версията му подкрепи и шофьорът на автобуса, както и родител, чието дете е било свидетел на случката: „Синът ми е дете в трети клас. Директно каза думите, които каза и охранителя. След този случай, след като вече е отстранен, не само моето дете, всички деца пътуват със страх, че не знаят какво ще се случи, няма кой да ги защити”.

Общинският инспектор Боряна Петкова обясни, че съгласно нормативната уредба в училищния автобус трябва да има придружител. В случая това е бил охранителят Радославов. Според Петкова историята с проблемния ученик показва липсата на подкрепа от страна на някои родители и най-вече на местната власт в лицето на кмета на село Комарево – Шибил Кирилов, който настоя училищния охранител да бъде уволнен.

По думите на Петкова в миналото родителите на ученика са отказвали да се срещат с ръководството на училището, когато са били викани, и се е наложило представители на школото да ходят при тях.

Петкова обясни, че има определени правила, които учениците трябва да спазват, и за това в една посока трябва да работят и родители, и учители.