Технологиите на Dell осигуряват хиперконвергентно инфраструктурно сертифициране за платформата SAP HANA®
Секция: Технологии
21 Ноември 2018 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Технологиите на Dell осигуряват хиперконвергентно инфраструктурно сертифициране за платформата SAP HANA®

/КРОСС/ Dell Technologies обяви, че HCI устройствата Dell EMC VxRail, задвижвани от сървърите VMware vSphere и VMware vSAN, са сертифицирани от SAP за платформата SAP HANA®. Сертификатите, както за VxRail, така и за софтуерът Vmware са рефлектирали върху продължаващото лидерство на VMware и Dell EMC в развиващата се с бързи скорости HCI индустрия.

Според последните проучвания от IDC1, Dell Inc. отново е лидер в областта на хиперконвергентни системи с дял от 28.8% за второто тримесечие на 2018 година, въз основа на ръст от 95.2% на годишна база. Водени от успеха на Dell EMC VxRail, растежът при Dell надминава този на индустрията, който е нараснал с 78.1% до 1.5 милиарда долара в продажбите за същото тримесечие. За същия период, VMware е бил номер 1 в хиперконвергентни системи, според собствениците на HCI software с 34.1% дял от приходите, което показва най-големия ръст за годината с 96.7%.

Dell EMC VxRail е единственият в индустрията, завършен и напълно интегриран HCI продукт с Vmware, управляван от VMware vSphere, VMware vSAN, както и предварително тествания и конфигуриран Dell EMC PowerEdge сървър. Тези устройства са най-лесният и бърз начин да се опрости VMware за HCI с безпроблемна интеграция на вече съществуващите VMware инструменти. VxRail предлага простота на управление на жизнения цикъл с рентабилни HCI решения, които предоставят множество опции за изчисления, памет, съхранение, интернет мрежа и графики, за да отговорят на всякакви нужди и да обхващат широк диапазон от приложения.

„Клиентите могат да получат оперативните предимства на една напълно конвергентна инфраструктура, от водещи търговци на хиперконвергентните системи, Dell EMC и VMware, за да подпомогнат техните критични и чувствителни към работата на SAP HANA среди“, заяви Санджай Понън, директор клиентски операции към VMware.

VMware се гордее да работи с водещата компания за приложения в света, SAP, за да осигури по-сигурна и гъвкава дигитална основа, за да помогне на клиентите си да постигнат устойчиво конкурентно предимство.“

Dell EMC VxRail прави IT трансформацията с HCI възможно най-лесна за потребителите, за да може да я приемат и работят с нея“, заяви Джил Шниорсън, старши вицепрезидент и генерален директор, Dell EMC VxRail. „Тъй като потребителите все повече използват VxRail за работата си с центрове за база данни, тази сертификация прави VxRail отлично HCI решение за потребителите на SAP HANA.“

SAP от дълго време си партнира с VMware и Dell EMC, и заедно позволихме на потребителите да трансформират бизнеса си“, каза Мартин Хайзиг, SAP HANA Technology Innovation Network. „Днешните новини подчертават размерите на технологиите, а Dell Technologies и SAP предлагат възможност на компаниите да оптимизират техните SAP решения с по-голяма гъвкавост, висока надеждност, по-ниски разходи и лесна доставка.“

VMware HCI управлява огромен ресурс от критични апликации

Софтуерът на VMware създава интегрирана дигитална основа, която поддържа апликациите и услугите по начин, трансформиращ бизнесът и индустрията.

Сертификацията отваря възможности за още по-лесна работа и намаляване на разходите, когато се отнася за работа, включваща изкуствен интелект (AI), машинно обучение (ML), Big Data, цифрова архитектура, централни бази данни, както и ключови и 3D графики. Ползата ще бъде насочена към клиентите, които търсят комбинация от VMware vSphere High Availability и Fault Tolerance функции. Към днешна дата повече от 60% от vSAN потребителите споделят, че работят с критични апликации като SAP NetWeaver® ,SQL Server, Oracle, поради нарастващото количество от работа с Big Data в техните HCI  среди.

Процесът на SAP сертифициране удостоверява VMware vSphere и vSAN софтуерът в производството както за разгърнатите Scale Up и Multi-VM модели в семейството на Intel® Scalable Xeon® Processor, благодарение на сътрудничеството между VMware and Virtustream, които сега поддържат SAP HANA среди с до 6TB виртуални машини от сървъри с четири гнезда.