Apple намалява цената на iPhone XR
Секция: Технологии
22 Ноември 2018 20:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Apple намалява цената на iPhone XR

/КРОСС/ По-малко от два месеца след излизането на iPhone XR Apple се кани да намали цената на смартфона в Япония, което има за цел да стимулира продажбите на устройството. Подобна мярка е рядка не само за Apple, но и за пазара на смартфони като цяло особено за устройство, което е на пазара от броени седмици, предава Mobile Bulgaria.

Информацията идва от източници на The Wall Street Journal, които посочват, че компанията ще предостави субсидии на местните мобилни оператори.

Това на практика е намаляване на цената на телефона, а в комбинация с отстъпките в мобилните планове е признак за слаб интерес от страна на потребителите към модела, който е с орязани характеристики спрямо другите два нови смартфона на Apple, а освен това струва повече от iPhone 8.

Основните японски оператори се канят да намалят цената на устройството от следващата седмица, но засега не е ясно какво ще бъде намалението. Засега не е ясно дали Apple подготвя подобни отстъпки и за други региони. Наскоро се появи информация, че Apple забавя плановете си за производството на трите нови модела с по-сериозни съкращения при iPhone XR.

Освен това от The Wall Street Journal пишат, че на някои пазари Apple смятат да върнат в продажба миналогодишния си флагман - iPhone X.