Социалните предприемачи от Европа и България се срещат в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2018 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Социалните предприемачи от Европа и България се срещат в София

/КРОСС/ В понеделник и вторник в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна".

Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на бизнеса, институциите и социалните предприемачи от България и Европа.

В общ диалог те ще обсъдят как може да се използва силата на социалното предприемачество и иновациите за създаването на по-добър свят за децата и младежите. Мащабното събитие е с вход свободен, а регистрацията вече е затворена поради изчерпване на местата в залата. Затова организаторите са предвидили live stream на сутрешните сесии на конференцията, който може да се гледа във Фейсбук страницата на Reach for Change България.

В отделните дискусионни панели в програмата участие ще вземат над 40 водещи имена в различни сфери. Някои от участниците и лекторите, които ще се включат от българска страна, са: Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община; Бисер Петков, министър на труда и социалната политика; Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката; Н.П. Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания; Силва Зурлева, член на борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп; Гжегож Кониечни, изпълнителен директор на ING Bank, клон България, както и шест социални предприемачи - финалисти в конкурса ПРОМЯНАТА - като Емилиян Кадийски - съосновател на Враца софтуер общество, Елисавета Белобрадова - съосновател на Оле Мале, Николета Попкостадинова - основател на Loveguide.

Специално за конференцията в България пристигат и Мария Габриел, Еврокомисар за цифрова икономика и общество, София Брейтхолц - изпълнителен директор на Reach for Change, както и социални предприемачи от пет европейски държави. Сред тях е Желко Кхермайер - основател на Feelif (Словения)