НДК светва в оранжево срещу насилието над жени
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2018 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НДК светва в оранжево срещу насилието над жени

/КРОСС/ Зонта клуб "Света София" за трета поредна година ще стартира 16 дни за борба с насилието над жени и деца с осветяването на НДК в оранжево. На фасадата на Двореца ще се спусне транспарант със символа на кампанията: част от дамско лице и око със сълза.

Kампанията "Зонта казва НЕ" се провежда всяка година от 25 ноември (Международен ден за елиминиране на насилието над жените) до 10 декември (Световен ден на човешките права) и е част от кампанията на ООН Orange the world за елиминиране на насилието над жени и момичета.

Емблематични сгради, забележителности и градски пространства в целия свят ще бъдат осветени в оранжево, ще се провеждат множество акции и дискусии, чиято цел е да се даде гласност на проблемите, свързани с насилието над жени. Оранжев ретро трамвай ще се движи по улиците на града.

Тази година към кампанията се присъединяват "Столичен електротранспорт" ЕАД, Софийската опера и балет, "Радио СВ такси", Съюзът на транспортните синдикати в България.

Акцентът ще бъде поставен върху повишаване обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността и достойнството. В 16-е дни във фоайетата на Операта преди представленията, на Женски пазар, пред НДК ще се раздават информационни материали. Софийска опера и балет ще осигури билети за посещение на спектакли на жени и деца от рискови групи.