41.5 литра опасни отпадъци са предадени само за 2 часа в петък
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2018 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
41.5 литра опасни отпадъци са предадени само за 2 часа в петък

/КРОСС/ На мобилния пункт за опасни отпадъци, разкрит във връзка с участието на Столична община в Европейската седмица за намаляване на отпадъците, са предадени 41.5 литра отпадъци. Същите ще бъдат последващо обезвредени и така ще се гарантира правилното им третиране и ще се избегне замърсяване на околната среда.
Във връзка с участието на Столична община в Европейската седмица за намаляване на отпадъците, бяха разкрити два извънредни мобилни пункта - за опасни отпадъци и за електрическо и електронно оборудване. Събитията ще завършат с представяне на модна колекция, изработена от рециклиран стар текстил. Текстилът беше събран в рамките на организирана инициатива на Столична община, която се състоя през септември и беше насочена към повишаване на значението от разделното събиране на текстилни отпадъци за различните компоненти на околната среда, включително и за качеството на въздуха.
Ревюто ще се състои днес, 26.11 от 19 часа, в зала 6А на НДК, в рамките на модните ревюта, част от Sofia Green Fashion Days.