Джаз легендата Васил Петров представя нова концертна програма преди Коледа
Секция: КУЛТУРА
28 Ноември 2018 18:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джаз легендата Васил Петров представя нова концертна програма преди Коледа

/КРОСС/ Джаз легендата Васил Петров ще представи нова концертна програма за Рождество Христово в няколко градове. Концертите с Коледна празнична програма започват с Биг Бенд състави и прерастват в симфонични оркестри. На 13 Декември Васил Петров ще изпълни първия си Коледен концерт с Биг Бенд Велико Търново с диригент Владимир Бошнаков от 19:00ч., в МДТ „Константин Кисимов" във Велико Търново, и на 15 Декември е в зала България, София с Биг Бенда на Българска Национално Радио с диригент Антони Дончев от 19:30ч. Следват поредицата концерти с новата му концертна програма „Сиунгируща Коледа" за симфоничен оркестър в Стара Загора, Смолян, Хасково и Враца.

Заедно със симфоничният оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора с диригент Владимир Бошнаков, Васил Петров ще изпълни едни от най-красивите Коледни класики и ще пресъздаде топлината и споделеността, с които свързваме Рождество Христово. На сцената към тях ще се присъединят и Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев(ударни), Христо Минчев (контрабас) и джаз певицата Весела Морова.
Проектът „Сиунгираща Коледа„ с Васил Петров ще бъде представен в Стара Загора на 18 и 19 Декември, от 19:00ч. на сцената на Старозагорската опера, на 20 Декември в Смолян от 18:00ч. в Родопския драматичен театър, на 21 Декември в Хасково от 18:00ч. в читалище „Заря" , и съвместно със Симфониета -Враца на 27 Декември във Враца от 19:00ч. в Градската концертна зала.
Всяка една от Коледните песни в програмата са подплатени от различната интерпретация на Васил Петров с неочаквани музикални нюанси. Забавните Коледни мелодии са развити в суинг и джаз аранжимент, докосващи балади и красиви валсове.
В програмата са включени популярните хитове „Rudolf the Red nosed Reindeer", " White Christmas" , "Let it snow", " Santa Clause is coming to town", "Blue Christmas", "Jingle Bells", Have yourself a Merry Little Christmas" , "Ave Maria" , Winter Wonderland" , "The Christmas songs" и авторски Коледни песни на Васил Петров.
Билетите са вече в подажба!