"Реал" пречупи "Рома" на "Олимпико"
Секция: СПОРТ
28 Ноември 2018 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Реал" пречупи "Рома" на "Олимпико"

/КРОСС/ "Реал" Мадрид победи "Рома" с 2:0 като гост в мач от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Така "лос меренгес" си осигуриха първата позиция в седма група насред "Олимпико" в Рим. Испанците сложиха край на серията на италианския си съперник, който имаше 7 поредни успеха у дома в Шампионската лига.

"Рома" има за какво да съжалява, тъй като доминираше през първото полувреме и като по чудо не се оттегли с преднина на почивката. Малко преди нея Дженгиз Юндер от състава на домакините направи пропуска на сезона. Младокът не съумя да се разпише от около 5 метра на празна врата.

Стигна се до 46-ата минута, когато стражът Робин Олсен не изрита добре топката, а поставеният под напрежение Федерико Фасио подари топката на Гарет Бейл и уелсецът не сбърка - 1:0 за "Реал".

Още в следващата си опасна атака тимът на Сантяго Солари вкара втори гол. Бейл намери Карим Бензема, който свали за Лукас Васкес и резултатът стана 2:0 за гостите.

Така "Реал" вече има 12 точки, пред "Рома" с 9, а "Виктория" Пилзен и ЦСКА Москва са с по 4 и ще водят битка за място в Лига Европа.