Амазон става пощенски оператор в Италия
Секция: Технологии
28 Ноември 2018 20:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Амазон става пощенски оператор в Италия

/КРОСС/ Американският гигант в онлайн търговията Амазон (Amazon) е получил разрешение да стане пощенски оператор в Италия, съобщи компанията в комюнике, цитирано от Франс прес. Италианското правителство е дало зелена светлина за такава дейност на два от филиалите на компанията.

Амазон Италия лоджистика (Amazon Italia Logistica) и Амазон Италия транспорт (Amazon Italia Transport) бяха включени в списъка на пощенските оператори на министерство на икономическото развитие, труда и социалната политика, уточни Амазон.

Италианският орган за гарантиране на комуникациите (Agcom) осъди през лятото Амазон да плати глоба от 300 000 евро, тъй като е предлагал пощенски услуги като доставка на колети, без да разполага с разрешението, което е необходимо за това.

Гигантът в интернет търговията подаде молба за разрешително до министерство на икономическото развитие, което му е предоставило лиценз и за двата филиала, чиято дейност се контролира от регулаторния орган.

Разрешителното позволява на Амазон да доставя по пощата пратка с тегло над 2 килограма, пакети между 20 и 30 килограма, както и спешни писма, на ръка или в предварително уговорено време.

"Сътрудничеството с властите е важно за нас и ние се ангажираме да отговорим възможно най-бързо на отправените към нас забележки", подчертаха представители на Амазон.