МВнР с предупреждение за пътуващите в Северозападна Турция
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Ноември 2018 15:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР с предупреждение за пътуващите в Северозападна Турция

/КРОСС/ Министерството на външните работи предупреждава пътуващите за и през Северозападна Турция, че са затворени за движение второстепенните пътища в посока Одрин-Хавса и Одрин-Къркларели. Мярката е в резултат от проливните дъждове в областта, преливането на реки и възможността за приливни вълни от микроязовири. По информация на Генералното консулство на Република България в Одрин, ГКПП „Капитан Андреево - Капъкуле" е отворен за движение, но преминаването през пункта се съобразява с променливата пътна обстановка.

Препоръчва се на българските граждани по възможност да не предприемат пътувания в района в следващите 48 часа. При неотложни пътувания да се използва магистралата Одрин - Истанбул, като се следват указанията на граничните власти, пътните служби и полицията.

В случай на нужда може да бъде потърсено съдействие от Генералното консулство на Република България в Одрин на телефони +90 2842 140 617 и +90 533 739 6140, както и на дежурния телефон за празнични и почивни дни +90 533 629 8164.