Председателят на ДАЗД е на учебно посещение в британски Център за деца и семейства
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Ноември 2018 17:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Председателят на ДАЗД е на  учебно посещение в британски Център за деца и семейства

/КРОСС/ Д-р Елеонора Лилова е на учебно посещение в „Център за деца и семейства", гр. Корби, Великобритания, в периода 28-29 ноември. Посещението се финансира от посолството на Великобритания в България и фондация „За нашите деца", в рамките на изпълнявания от организацията проект „Грижа в ранната възраст".

Целите на визитата са: посещение на доказана добра практика в услугите за ранно детско развитие във Великобритания, обогатяване на разбирането на участниците за интегрираните услуги за ранно детско развитие и начините на постигане на интегриран подход, изграждане на знания за подходите в сферата на работа с родители; изграждане на знания за подходите в сферата на професионалните умения на работната сила;

В двудневната програма са включени: История и представяне на Център за деца и семейства „Пен Грийн", подходи за развитие и интегриране на услугите в Центъра, подходи за работа с родители и привличането им в работата на услугата; начини на работа в Пен Грийн; среща с родители - потребители на услугите Пен Грийн.
Глобалната цел на работното посещение е как видяното в Пен Грийн може да бъде приложено в България.

Освен председателят на ДАЗД - д-р Елеонора Лилова, участници в посещението са и експерти от Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването, Столична община, представители на Фондация „За нашите деца".