Близо 900 машини почистваха настилките през нощта. Над 1 метър преспи има на пътя Дуранкулак - Кардам
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Ноември 2018 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 900 машини почистваха настилките през нощта. Над 1 метър преспи има на пътя Дуранкулак - Кардам

/КРОСС/ Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения по автомагистралите. Нормализира се обстановката в Североизточна България. Предстои възстановяване на движението по път III-2904 Дуранкулак - Кардам, по който късно снощи трафикът за всички превозни средства бе ограничен поради снегонавявания. Роторен снегорин разчиства близо 9-километровия участък между селата Рогозина и Спасово. От силния вятър има преспи над 1 метър.
В област Бургас от придошлите води на река Велека е ограничено движението на леки автомобили до 3,5 т по път III-9901 Синеморец - Резово.
Заради зимните условия е ограничено движението на МПС над 12 т през Троянски проход и е забранено преминаването на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „Превала".
Целогодишно е ограничено движението на МПС над 12 т през проходите „Петрохан" и „Шипка", на МПС над 10 т през „Вратник" и „Твърдишки", на МПС над 3,5 т през „Пампорово" и „Дюлински". Проходите „Твърдишки" и „Върбишки" са затворени за всички моторни превозни средства целогодишно.
Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.