Задържаха за подкуп директора на горското в Силистра
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Ноември 2018 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха за подкуп директора на горското в Силистра

/КРОСС/ Директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство" в Силистра инж. Георги М., е бил задържан в кабинета си вчера, след като поискал и приел 4600 лева, за да не извърши действия по служба. Парите са поискани и приети като „такса спокойствие", съобщават от прокуратурата.
Според държавното обвинение директорът на силистренското териториално поделение „Държавно горско стопанство" е искал по 500 лева на камион от концесионер, добивал дърва в държавни гори.
Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала на Георги М. обвинение за това, че като длъжностно лице чрез злоупотреба със служебно положение е поискал дар, за да не извърши действие по служба. Наказанието, което предвижда закона за такова престъпление, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да се заема определена длъжност и да се упражнява определена професия. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.
Разследването, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра, продължава. След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор ще внесе искане в съда мъжът да остане в ареста.