Деца са ранени при катастрофа с училищен автобус
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Ноември 2018 16:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деца са ранени при катастрофа с училищен автобус

/КРОСС/ Деца пострадаха при катастрофа между бус и училищен автобус на пътя между русенските села Пиперково и Джулюница, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 14.28 часа. На местопроизшествието веднага са изпратени екипи на районното управление в град Бяла, Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в града и Спешна помощ.
Според първоначалната информация микробус "Форд Транзит", управляван от 20-годишен водач е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с ученически автобус "Ситроен", управляван от 62-годишен водач. Автобусът е превозвал ученици от учебно заведение в гр. Бяла. Екипът на Спешна помощ е откарал две от пътничките в автобуса - момичета на 15 и 17 г. за преглед в МБАЛ - Бяла, а впоследствие за оказване на медицинска помощ е отведен и 20-годишен пътник от буса.
Местопроизшествието е запазено от полицията. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, при които е възникнало пътно-транспортното произшествие.
От АПИ съобщиха, че заради катастрофата движението по пътя се осъществява в едната лента. Трафикът се регулира от пътни полицаи.
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 31 тежки катастрофи. Трима са загинали, други 36-ма са ранени, информира МВР.