Девет министри на парламентарен контрол
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Ноември 2018 09:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Девет министри на парламентарен контрол

/КРОСС/ Девет министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще направи отчет на контролната дейност на НЗОК, построяването на Национална педиатрична болница, нарастването на дълговете на болниците и състоянието на центровете за спешна помощ в област Перник.Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще отговаря на депутатско питане за изграждането на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще говори по няколко теми, сред които поредния случай на нахапан човек от бездомно куче, действията на полицията по време на провежданите в страната национални протести, полицейското присъствие на мероприятията на БСП, оградата на границата с Турция и интегрираната система за охраната ѝ.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще трябва да обясни как се развива сектор „свиневъдство", както и какви са средствата за превенция срещу болестите, пренасяни от диви животни.Правосъдният министър Цецка Цачева ще отговаря на депутатски въпрос, свързан с детското правосъдие, а образователният Красимир Вълчев - за дигитализацията в училищата и Наредбата за приобщаващо образование.

Министърът на спорта Красен Кралев пък ще внесе яснота относно строежа на нова спортна зала в Кърджали.

За предоставянето на статут на недвижима културна ценност, напредъка на страната ни в областта на защитата на интелектуалната собственост и проведен пърформанс в Националната художествена галерия ще трябва да отговаря министъра на културата Боил Банов.

Последен на трибуна ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Към него има отправено само едно питане, свързано с изпускането на отпадъчни води от фирмена промишлена инсталация.