Мая Манолова за снимките на Десислава Иванчева: „Аз не се боря за правата на Иванчева, а за правата на всеки арестант
Секция: ПОЛИТИКА
01 Декември 2018 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова за снимките на Десислава Иванчева: „Аз не се боря за правата на Иванчева, а за правата на всеки арестант

/КРОСС/ „Има подобрение в затворите, по отношение на преселеността, бяха ремонтирани някои от тях, но условията са далеч от необходимото". Това каза в интервю за предаването „Събуди се" по Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова.

Тя коментира условията в арестите и затворите, където са били направени проверки. „181 проверки сме направили в места, които човек няма право да напусне по свое желание - психиатрии, домове за възрастни, арести, 75 от тях в затворите, изпратили сме 210 препоръки", коментира тя.

По повод разпространените снимки от килията на подсъдимата бивша кметица на район „Младост" Десислава Иванчева, омбудсманът каза: „Аз не се боря за правата на Иванчева, а за правата на всеки арестант или затворник. В половината от арестите условията са много по-лоши, каза още омбудсманът.

След извършена проверка, пращаме снимки". Тя е на мнение, че условията в арестите трябва да запазват човешкото достойнство. „След Иванчева, в тази килия ще попаднат други хора. Моят ангажимент е и към тях", каза още Мая Манолова.