Милка Христова: Предстои да изработим визия за София, която ще бъде в основата за местните избори
Секция: Интервюта
01 Декември 2018 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милка Христова: Предстои да изработим визия за София, която ще бъде в основата за местните избори

/КРОСС/ Интервю на „Радио К2" със заместник-председателя на СОС от групата на „БСП-лява България" преди 4-то заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП.

 

Какво да очакваме от 4-то заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП?

Милка Христова: На днешната конференция основната задача е да приемем доклада с предложенията, които нашите партийни организации направиха към „Визия за България". Този доклад представлява обобщение на всички предложения, на всички забележки и становища и той ще бъде предаден на НС, за да може да бъде съобразен при подготовката на окончателния вариант на визията, която предстои да се приеме на конгрес на БСП. Наред с това в дневния ред са включени отчет на групата съветници, отчет на групата депутати от София, както и отчет на нашите представители евродепутати. Така че дневният ред ще бъде интересен, ще бъде наситен надявам се с много информация и най-важното, което се очаква от нас - да вземем добри решения, които ще дадат перспектива за развитие както на страната, така и на нашия град, защото след разработването на „Визия за Бълария" ни предстои една не по-малко отговорна задача на градската организация - да разработим визия за София, която ще бъде в основата на нашата кампания за местните избори, които са буквално на вратата, дели ни по-малко от година от тях.

На какви слаби места се натъкнахте във „Визия за България" докато я представяхте пред гражданите?

Милка Христова: Трудно ми е да кажа слабости, по-скоро предложенията бяха към допълване и разширяване на разделите, като целта беше да се търси по-голяма конкретизация. Може би на нашата членска маса не й е ясна разликата между визия и програма. Голяма от предложенията по-скоро визират „Визията" като конкретна програма в която трябва да има и посочени конкретни направления и детайли. Но аз смятам, че колективният разум винаги трябва да бъде слушан, тъй като при всички случаи това, до което той достига, е изключително ценно. „Визията" ще бъде популяризирана, ще бъде достъпна и за вас, така че ще имате възможност да се запознаете в различни направления, най-вече в направленията образование, здравеопазване, икономика, енергетика, там където нашите членове са приели, че има нужда от допълнение и нови предложения.

Споменахте предстоящите местни избори, в пленарна зала Георги Свиленски загатна, че ще издигнете Мая Манолова за кмет на София, това така ли е, има ли такива изгледи?

Милка Христова: Още е твърде рано, нито сме провеждали форуми, нито сме коментирали конкретни кандидатури. А и вие сами виждате, че г-жа Манолова каза, че когато има своето конкретно решение, ще ви уведоми. Разбира се нейната кандидатура също е една от възможните кандидатури, но в никакъв случай не бих могла да ангажирам мнението на организацията, че това вече е факт и тя е една от бъдещите кандидатури.