Софийската филхармония с Коледни подаръци за своята публика
Секция: КУЛТУРА
02 Декември 2018 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софийската филхармония с Коледни подаръци за своята публика

/КРОСС/ Софийската филхармония стартира традиционната си декемврийска кампания „Подари концерт за Коледа". От 1 до 31 декември всеки, който закупи билет за класическите концерти на Филхармонията в зала „България" ще се продават с 30% намаление от цената. Специална оферта има и за членовете на Филхармоничното общество - те ще могат да закупят циклите от юбилейния сезон с 40% отстъпка.

Водени от идеята, че най-добрият подарък е емоцията, филхармониците са се постарали да осигурят много празнични моменти на своята публика. В декемврийския афиш са включени музиканти от ранга на Шарл Дютоа, Табеа Цимерман, Минчо Минчев, Рик Стотийн, Найден Тодоров, Борислава Танева и др. Вече са в пуснати в продажба и билетите за концерта на голямата оперна дива Анджела Георгиу, която ще се срещне с българските меломани на 25 февруари.

И тази година Софийска филхармония ще зарадва своята публика със специални празнични концерти с едни от най-любимите коледни произведения, изпълнени от най-добрите музиканти. В специалната програма са включени концерти както за големи, така и за най-малките фенове на класическата музика

Още на 12 декември от 19ч. в Камерна зала София квартет подготвят „Коледен концерт с дрескод" със специалното участие на Детския филхармоничен хор с диригент Славил Димитров. Атрактивните музиканти ви предизвикват да се облечете в цвета на шампанското и да не забравяте доброто си настроение. Чаша шампанско ще бъде специалният комплимент към публиката.

На 13 декември с премиера на Третс симфония „Кадиш" от Бърнстейн ще отбележим неговата 100-годишнина. Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

На 18 декември най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман ще свири с първия ни оркестър.

На 20 декември от 19ч. отново в Камерна зала вокална формация „Импресия" ще разкажат музикално-сценичната приказка „Принцът и истината". Клавирният съпровод е поверен на Янко Маринов, а концертът ще се включат малките Александър Маджаров (в ролята на Принца); Калина Георгиева (балерина) и Маргарита Ваклинова (арфа).

Ден по-късно (21 декември) в същия час в зала „България" Кварто Квартет ще представят една „Коледа с Кармен". В програмата е включен балетният спектакъл „Зимна приказка" по музика на Бизе - Щедрин.

Приказната история за „Лешникотрошачката" е предпочитано заглавие за празниците. Софийските деца ще видят една малко по-различна „Лешникотрошачка", разказана от Фортисимо Фамилия, Софийската филхармония с диригент Славил Димитров и артистите Teо Елмазов и Ангелина Гаврилова на 23-ти декември от 11:30ч. в зала „България". Спектакълът е подходящ както за деца, така и за възрастни.

На 25 декември от 11ч. в зала „България" Софийска филхармония кани своите верни фенове на традиционн Коледно матине с участието на Националния филхармоничен хор, Детския филхармоничен хора,Любена Нинова и Георги Султанов.

В същия ден, но от 18ч. , отново в зала „България" ще имате възможност да чуете традиционния коледен концерт на Хора на софийските момчета.

На 27 и 28 декември са големите празнични концерти на Софийската филхармония със солист Люси Дяковска. Емблематични песни за Коледа и Нова година от целия свят в аранжименти на Румен Бояджиев-син и под диригентството на маестро Найден Тодоров и Димитър Косев ще дадат бляскавия завършек на 2018 г.