МП представя електронната система за наблюдение на правонарушители
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Декември 2018 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МП представя електронната система за наблюдение на правонарушители

/КРОСС/ Министерството на правосъдието, в партньорство с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията", е бенефициент по проекта „Модернизиране на пенитенциарната система в България", финансиран по Оперативна програма „Добро управление" 2014 - 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Проектът включва разработване на Стратегия за развитието на пенитенциарната система в България за периода до 2025 г. и внедряване на система за електронно наблюдение на правонарушители.
На 3 декември 2018 г. /понеделник/ от 10.00 ч. в Националния пресклуб на БТА, /София, бул. "Цариградско шосе" 49/, ще се проведе пресконференция по проекта, на която ще бъдат представени очакваните резултати и по-конкретно изпълнените дейности по доставка, инсталация и внедряване на системата за електронно наблюдение на правонарушители. Ще бъдат показани и демонстрирани устройствата за електронен мониторинг (електронни гривни с GPS и радиочестотен контрол).
В пресконференцията ще участват заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" гл. комисар Васил Миладинов, представители на фирмата-изпълнител, която по договор има задължения за доставка и инсталиране на системата и др.