Жандармерия и полиция блокираха ромския квартал в Кюстендил
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Декември 2018 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жандармерия и полиция блокираха ромския квартал в Кюстендил

/КРОСС/ Жандармерия и полиция обезпечават извършването на проверки в търговските обекти в ромския квартал в Кюстендил, съобщиха от прокуратурата. Във връзка с получен сигнал от началника на сектор "Икономическа полиция" в Кюстендил, в Районната прокуратура е била образувана преписка във връзка с лица, извършващи търговска дейност на територията на ромския кв. "Изток", допълниха от държавното обвинение.

В проверката днес участват всички контролни звена на територията на общината - Областната дирекция по безопасност на храните, пожарната, Община Кюстендил, главна дирекция "Фискален контрол" при НАП.

"Целта на съвместната проверка е да се установи каква е бройката на обектите, осъществяващи търговска дейност на територията на квартала. Проверката започна днес сутринта, крайният срок на приключването и обобщаването на данните е 15 януари", каза говорителят на прокуратурата Галина Димитрова. Тя посочи, че няма задържани лица до момента.

В хода на проверката ще се установи кои от обектите работят "извън правилата" каза Димитрова и допълни, че такава акция в квартала се прави за първи път.

"Уточнен е броят на търговските обекти в квартал "Изток", в общи параметри, но знаете, че там търговски обект е доста по-широко понятие и това може да бъде дори една маса", коментира прокурор Димитрова.

Тя посочи още, че акцията не е необичайна, а е задължение на контролните институции. "Проверките ще продължат и занапред", коментира Галина Димитрова.