Александър Симов: „Визия за България“ цели цялостна смяна на досегашния модел, а не решаване на отделен проблем
Секция: ПОЛИТИКА
04 Декември 2018 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Симов: „Визия за България“ цели цялостна смяна на досегашния модел, а не решаване на отделен проблем

/КРОСС/ „Визия за България" цели цялостна смяна на досегашния модел, а не просто спорадично решаване на отделен проблем", това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Александър Симов по време на среща с гражданите на с. Венец и гр. Каолиново, област Шумен. По време на разговорите, в които взеха участие и депутатите Донка Симеонова и Иван Иванов, бяха обсъдени четирите големи теми от „Визията", които предлагат решения по ключови въпроси за бъдещето на България - доходи, намеса на държавата в развитието на регионите, здравеопазване и решение на демографската криза.

Хората в залата засегнаха въпроси, касаещи българското земеделие и подкрепиха мерките за по-добро развитие на сектора, заложени в проекта „Визия за България". Гостите питаха още - защо държавата да не може да направи детските градини безплатни, като средство за борба с демографската криза. „Ако държавата не се намеси активно в по-малките райони на България, тяхното обезлюдяване ще продължи", изразиха безпокойство присъстващите граждани.

Темата за образованието се превърна в лайтмотив на цялата дискусия. Народният представител от ПГ на „БСП за България" Донка Симеонова коментира нуждата държавата да подпомага училищата в по-малките населени места. Тя засегна и въпроса за заплатите на учителите, които по думите й не са достатъчни за спасяването на престижа на тяхната професия. От своя страна, гражданите подкрепиха предложението в Алтернативния бюджет на БСП - всички деца до четвърти клас да получават помощи в рамките на 250 лв. и настояха за медицинско обслужване в училищата и детските градини.

Николай Цонев в с. Кюлевча: Приоритет във Визията е развитието на българските региони

В област Шумен бяха проведени срещи и с гражданите на с. Кюлевча и с. Мадара, на които присъства депутатът Николай Цонков. „Тук съм, за да проведем откровен разговор за бъдещето на България". С тези думи Цонков откри дискусията и обясни, че в основата на документа седи изграждането на социална и правова държава, осигуряването на качествено и достъпно образование и здравеопазване, както и сигурност за всички български граждани. „Приоритет във Визията е развитието на българските региони", каза още народният представител. Гражданите поставиха въпроси, свързани с мотивирането на българските учители и подобряване на условията, в които те работят. Коментирано беше още съдържанието на учебниците, а присъстващите категорично изразиха съгласието си да има по един учебник по всеки предмет.