Маринов за инцидента в президентството: МВР и НСО охраняват институциите добре
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Декември 2018 13:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Маринов за инцидента в президентството: МВР и НСО охраняват институциите добре

/КРОСС/ МВР има добро взаимодействие с НСО и добре охранява сградите на българските институции. Това според вътрешния министър Младен Маринов показва случаят с инцидента от вчера в сградата на президентството, където беше задържан мъж, носещ пистолет.

Маринов коментира пред медиите, че оръжието не е на мъжа, а на неговата съпруга. Той потвърди информацията, че задържаният е осъждан за непредумишлено убийство. Министърът допълни, че все още се изясняват мотивите на задържания, но според данните към момента той е търсел внимание по личен проблем.

На въпрос дали е открита информация, че мъжът е искал да нарани някого, Маринов отговори, че задържаният не е показвал оръжието си и не е заплашвал никого, но най-вероятно е имал такива намерения.

По темата за условията в арестите и затворите вътрешният министър каза, че арестите в системата на МВР са до голяма степен на добро ниво. По думите му се прави всичко възможно те да отговарят на европейските изисквания и се продължават действията по места, за да отговарят на съответните стандарти.